Return to site

KORONAVÍRUS

 

- MLSZ döntések és határozatok -

Fontos infok mindenkinek a bajnokságban!

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Magyar Kormány tegnapi (2020. március 11-ei) rendkívüli döntését követően csütörtöktől visszavonásig az összes (hivatalos, felkészülési, klub által rendezett egyéb) magyarországi labdarúgó- és futsal mérkőzés zártkapus megrendezését rendelte el.

Köszönjük a megosztást minden támogatónknak és szurkolóinknak!

Újabb információ esetén ismét ilyen közleményt fogunk kiadni.

A korlátozás azt jelenti, hogy március 12-től visszavonásig Magyarország területén az MLSZ tagszervezeteinek bármely csapata részvételével megrendezett hivatalos (MLSZ-szervezésű, természetesen ideértve az MLSZ budapesti/megyei igazgatóságait is) vagy felkészülési mérkőzésén egy szűk körű rendezőgárda (részletek a mellékelt főtitkári levélben!) mellett, kizárólag a játékosok és a stábtagok lehetnek jelen.

Igazgatóságunk által szervezett mérkőzésekre a résztvevő egyesületek részéről maximum 25 fő (labdarúgó, sportvezető) léphet be a sporttelep területére. A résztvevő hivatalos személyeken (labdarúgók, sportvezetők, játékvezetők, ellenőrök) kívül csak a mérkőzés rendezését biztosító, rendezői mellényt viselő 6-12 fő rendező, valamint maximum 10 fő, 14 éven felüli, megkülönböztető mellényt viselő labdaszedő lehet jelen a sportpálya területén a mérkőzések idején.

A most bevezetett korlátozásban foglalt rendelkezések maradéktalan betartásáért a szervező sportszervezet, a vendégcsapat személyei tekintetében pedig a vendég sportszervezet a felelős!

Az MLSZ és budapesti/megyei igazgatóságainak versenyein közreműködő játékvezetők tájékoztatást kaptak arról, hogy a megszokott, a sportszerűség által is megkövetelt, a mérkőzések előtti és utáni kézfogásokat az egészség megőrzése érdekében meghozott rendelkezések visszavonásáig mellőzzék.

A rendelkezésre álló kommunikációs csatornáin valamennyi klub köteles tájékoztatni a közvéleményt a mérkőzéseik zárt kapuk mögötti rendezéséről, valamint információt nyújtani adott találkozóiról.

A jelen közleményben és annak kétoldalas mellékletében foglalt rendelkezések megszegése, vagy a tájékoztatás elmulasztása súlyos fegyelmi vétségnek minősül.

Az MLSZ vezetése a fentieken túlmenően határozatlan ideig felfüggesztette grassroots-programjainak (OTP Bank Bozsik-program intézményi és egyesületi moduljai, Fair Play Cup, szociális programok) rendezvényeit, tornáit és fesztiváljait!

Kérem a fentiek maradéktalan betartásában szíves együttműködésüket!

Több egyesületi vezetőnk kérdésére a fentieket a továbbiakban egészítem ki:

1.     Azokon a pályákon, ahol nincs külső kerítés, a nézők távol tartása a pályától, illetve annak közvetlen környékéről – szintén a rendező egyesület feladata! Ez vonatkozik a pályát övező kerítéseken kívüli nézői csoportosulásra is!

2.     A felnőtt mérkőzéseket megelőző ifjúsági-, ill. tartalék mérkőzések résztvevőire is vonatkozik a zárt kapus mérkőzés megrendezése! Az ifi, ill. tartalék mérkőzéseken szereplő résztvevők (játékosok, vezetők, edzők stb.) sem tartózkodhatnak a felnőtt mérkőzés idején (nézőként) a sporttelepen az egyesületenkénti 25-25 fős létszámon felül. A pályát a mérkőzésük lejátszása után, az átöltözés után el kell hagyniuk!

3.     Amennyiben a mérkőzéseken az MLSZ által delegált hivatalos személyek (játékvezetők és ellenőrök) a fenti előírások be nem tartását tapasztalják, a mérkőzés beszüntetéséről dönthetnek!

Üdvözlettel:

Horváth László

MLSZ

Győr-Moson-Sopron Megyei

Igazgató