Return to site

Beszélgettünk! Ambrus Kata

Háttérmunkájával segíti a csapatot a heti munkájában, masszíroz, mérkőzés előtt jegyet szed, rendben tartja a szertárt, rendszerezi a mezeket, Ambrus Katával beszélgettünk.

November 2, 2020

Talán az előző két fiatalemberhez képest kicsit kevésbé lehetsz ismerős a nagyközönség számára, mivel nem állsz hétről hétre a partvonal mellett, vagy azon belül. Mit tudhatunk rólad?

Hogy először a kérdésedre válaszoljak, igaz hogy másként vagyok ismerős az előző két fiatalemberhez képest, ugyanakkor azt hiszem mondhatom, hogy a csapat tagja vagyok immáron - ha nem tévedek - 3 éve masszőrként. Schnitzer Balázs a DKSE elnöke, családjával nagyon jó barátságot ápolunk. Közös programok alkalmával, gyakran beszélgettünk a fociról, s az egyik ilyen alkalommal merült fel, hogy lehetnék a csapat gyúrója. Helyesbítenék, Balázs azt mondta szeretné, hogy a DKSE-ben minden meglegyen, minden jól működjön a sportolók számára.

Ezzel meg is válaszoltad a következő kérdésem, ami az lett volna hogyan kerültél képbe az egyesületnél. Annak ellenére, hogy nem helyi lakosként a háttérből segíted teljes odaadással a csapatot a munkáddal, a szemfülesebbek kiszúrhatták mekkora kötődésed van az egyesülethez. Nyilván ennek nyomós oka lehet, ha nem tévedek.

Persze, hogy többről van szó! Ennyi idő elteltével kialakult a játékosok és köztem egy bizalmi, mondhatjuk baráti viszony. Egy példát had említsek. Amikor el volt törve a lábam és fekvő gipszet kaptam, volt aki meglátogatott a játékosok közül, ez figyelmesség és kedvesség. Hidd el nagyon jó érzés! Mindemellett hálás vagyok, hogy a munkámmal egy picit én is hozzá tehetek akár a győzelmekhez! Noha tényleg nem helyi lakos vagyok, szeretek odajárni! A lojalitás nagyon fontos szerintem, így tökéletesen tud működni.

Egyre több feladatkört vállaltál a csapatnál. Masszőrként kezdted, de mára már az ellenőrzésed alá tartoznak az öltözők, a szertár és mondhatjuk az egész klubépület. Nem lehet egyszerű ennyi – főleg férfi – ember után rendet tartani. Az előzőkből már sejthetjük a választ, de azért megkérdezem: Mennyire kapod vissza azt a sok segítséget a csapatoktól, amivel te támogatod őket?

Nézd ezt a munkát én vállaltam, ezért így gondolom az én “ munkámat” az egyesület és a csapat tagok is megbecsülik. Hisz ha már említetted a rendrakást, a fiúk férfiakat meghazudtoló módon ügyelnek a rendre és a tisztaságra az öltözőben. Nem utolsó sorban meg is köszönik. Ezzel hálálják meg. Amit ezúton is köszönök nekik.

A hazai mérkőzéseken a jegyszedésben is segédkezel. Az idegenbeli derbikre is el szoktad kísérni a fiúkat?

Miután a srácokat megmasszíroztam, utána kimegyek és a jegyszedésben segítek az Elnök Úr feleségének a hazai mérkőzéseken. Természetesen az idegenbeli mérkőzéseken is ott vagyok.

Volt kötődésed korábban is a labdarúgáshoz?

Hogy őszinte legyek, vártam ezt a kérdést. A válaszom IGEN. A bátyám 6 éves korától futballozott. Ha jól emlékszem Akkoriban talán még Vasas pályának hívták, ami most MITE. Ezután az MTE pályán folytatta a labdajátékot. Édesanyámmal gyakran jártunk ki meccsre szurkolni. Akkor igaz kislány voltam még, nem nagyon értettem, viszont hamar megtanultam mi is a foci. Otthon a tesóm kisebb edzéseket tartott nekem. Majd az utca béli srácokkal mindig összeverődtek játszani. De jó most erre visszaemlékezni. Szóval igen kiskorom óta szeretem a labdarúgást.

A kérdezőnek is külön öröm gyermekkori jó emlékeket felidézni a másik emberben. Visszakanyarodva a kiliti fiúkhoz: Az első mérkőzést leszámítva nem indult rosszul a szezon a felnőtt csapat számára, hiszen 9 forduló után vezetjük a bajnokságot. Mire számítasz, mire lehet képes az idei keret a bajnokságban?

Abszolút pozitívan gondolkozom. Van is miért, hiszen nagyon jó játékosokból áll a DKSE felnőtt csapata. Ami most jó pár rangadón megmutatkozott. Azt gondolom, alkalmas lehet arra, hogy megnyerje a bajnokságot. Hiszem, hogy annak a munkának, amit a felkészülés során bele tesznek a srácok, meg lesz a gyümölcse. Jó Edző, jó játékosok. Sorolhatnám, egyszóval minden adott, a fiúknak csak játszani kell. Ők ott 90 percben együtt egymásért. Mind technikailag, mind fejben, koncentráltan.

A cikket a Visszatérítők csapata támogatta.

OSZTRÁK és NÉMET

  Adóvisszatérítés, Családi pótlék, GYES, TB, szakszerű igénylését és ügyintézését vállaljuk